Platte daken – Oost-west opstelling

Om verschillende redenen wordt regelmatig gekozen voor het leggen van de zonnepanelen-installatie op een plat dak. Zonnepanelen moeten echter schuin geplaatst worden, zodat er geen neerslag op kan blijven liggen, wat tot lekkage in de panelen kan leiden.

Dit is geen enkel probleem aangezien de panelen op een stelling worden geplaatst met zijden van verschillende hoogte, waardoor ze schuin liggen. 

De panelen kunnen gericht liggen op het zuiden, maar ook is een opstelling mogelijk waarbij de helft van de panelen naar het oosten en de andere helft naar het westen gericht is. Daarmee valt het zonlicht ‘s ochtends mooi op het ene deel panelen en ’s middags juist op het andere. Aangezien onze installaties altijd parallel geschakeld zijn zal het deel waarop minder licht valt geen invloed hebben op de opbrengst van het deel waar de zon volop op staat. Met de geleidelijke afbouw van de salderingsregeling is de oost-west opstelling gunstig aangezien daarmee veel energie wordt opgewekt in de vroegere ochtend en latere middag, dus op de tijden dat de meeste mensen thuis zijn. Hiermee kan de opgewekte energie direct gebruikt worden, zonder tussenkomst van de energieleverancier.

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen?

Neem dan gerust contact op. Navito komt vrijblijvend aan huis voor een uitgebreide inventarisatie. Wij komen in heel regio Goeree-Overflakkee, Rotterdam, Hoeksche Waard, Rozenburg, Zuid-Holland, Zeeland en Drenthe.

Telefoonnummer

Middelharnis: 0187-477142
(Op werkdagen tussen 09:00 - 12:00 uur en 13:00 - 17:00 uur)

Dwingeloo:
0521-441 022
(Op werkdagen tussen 09:00 - 12:00 uur en 13:00 - 17:00 uur)

E-mailadres

info@navito.nl

Navito

Mercatorweg 3b
3241 MK Middelharnis NL

Nijverheidsweg 10a
7991 CZ Dwingeloo NL

In samenwerking met