Omvormers

De beste omvormers voor uw zonnepanelen

Om de energie, die de zonnepanelen opvangen, te kunnen gebruiken heeft u een omvormer nodig. De zonnepanelen worden aangesloten op de omvormer. Deze zet de gelijkstroom om in de wisselstroom die u gebruikt voor uw elektronische apparaten, zoals de wasmachine, koelkast of magnetron. Ook hier speelt kwaliteit, de juiste omvormer en de juiste manier van installeren een essentiële rol. Navito selecteert voor u de beste kwaliteit en matcht de juiste omvormer bij uw zonnepanelen. Een omvormer mag niet te groot zijn, maar ook niet te klein. De keuze is afhankelijk van de soort zonnepanelen en de ligging van uw huis. Heeft u bijvoorbeeld meerdere dakvlakken en hellingshoeken? Dan heeft u een omvormer nodig met meerdere strings en MPP-trackers.

SolarEdge

Navito werkt met omvormers van het merk SolarEdge, een vooraanstaande wereldspeler op dit gebied. Het betreft een centrale omvormer, meestal geplaatst in huis, die werkt in combinatie met optimizers per paneel. 

De omvormer zet de gelijkstroom die de zonnepanelen produceren om in wisselstroom die gebruikt kan worden in huis. Ook monitort hij de werking van de panelen. Bij problemen geeft hij een foutmelding door. Als de SolarEdge omvormer wordt uitgeschakeld gaan alle optimizers automatisch naar een veilige spanning van 1 volt. Dit en meer slimme technologie zorgt dat het SolarEdge systeem niet alleen voor een hoge opbrengst maar ook voor een hoge veiligheid zorg draagt.

De SolarEdge omvormer is op de toekomst voorbereid, voor als de saldering ten einde komt. Er kunnen meerdere apparaten op de omvormer worden aangesloten om de opgewekte energie zo veel mogelijk in huis te houden. Denk hierbij aan een boilerregeling, een laadvoorziening voor een auto en een accu. De omvormer wordt standaard geleverd met een fabrieksgarantie van 12 jaar.

De optimizers optimaliseren de opbrengst per paneel. Hiermee is de installatie een parallel systeem. Dit houdt in dat de zonnepanelen niet afhankelijk zijn van elkaar. De opbrengst wordt niet bepaald door het minst presterende paneel. Dit in tegenstelling tot seriële systemen, waarbij alle panelen nooit meer zullen opbrengen dan het zwakst presterende zonnepaneel. Hiermee is dit systeem zeer geschikt voor daken met gedeeltelijk schaduw en voor installaties waarbij de panelen op verschillende dakoppervlakken liggen waarop op verschillende momenten op de dag de zon schijnt. Aangezien zonnepanelen ook besneeuwd en vuil kunnen raken gebruiken wij voor elke installatie die wij aanleggen SolarEdge, zodat het systeem onder alle omstandigheden altijd de op dat moment maximale opbrengst genereert.

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen?

Neem dan gerust contact op. Navito komt vrijblijvend aan huis voor een uitgebreide inventarisatie. Wij komen in heel regio Overflakkee, Rotterdam, Hoeksche Waard, Rozenburg, Zuid-Holland, Zeeland en Drenthe.

Telefoonnummer

Middelharnis: 0187-477142
(Op werkdagen tussen 09:00 - 12:00 uur en 13:00 - 17:00 uur)

Dwingeloo:
0521-441 022
(Op werkdagen tussen 09:00 - 12:00 uur en 13:00 - 17:00 uur)

E-mailadres

info@navito.nl

Navito

Mercatorweg 3b
3241 MK Middelharnis NL

Nijverheidsweg 10a
7991 CZ Dwingeloo NL

In samenwerking met