Monitoring

Monitoring zonnepanelen: meten is weten

Is de installatie van de zonnepanelen voltooid? Dan kan het besparen beginnen! U wilt natuurlijk wél weten of u er het optimale rendement uithaalt. Daarom monitort Navito na installatie uw zonnepanelen op afstand. Nagenoeg alle installaties die Navito voltooit worden aan een SolarEdge omvormer gekoppeld waarmee er goed en uitgebreid zicht is op het totale rendement en de opbrengst. Dit is zichtbaar in ieder tijdsbestek maar ook per paneel is te controleren wat de opbrengsten waren. Bij een fout in de installatie, wat een uitval of een ander euvel kan zijn, ontvangt Navito een automatische melding vanuit de gratis SolarEdge portal waarin de fout wordt aangegeven. Navito zoekt de fout op, reset of upgrade het onderdeel of bij complete beschadiging bestellen wij een nieuw onderdeel. In de meeste gevallen kunnen wij het onderdeel uit voorraad nog wisselen voordat u als klant doorheeft dat er een storing is geweest. In de meeste gevallen is een software update voldoende om de installatie weer optimaal te kunnen laten functioneren. Verder zijn de SolarEdge omvormers compleet op de toekomst voorbereid en kunnen de omvormers bijvoorbeeld aan accupakketten worden gekoppeld om nog meer uit uw zonnepaneleninstallatie te halen. Zelf heeft u natuurlijk wel andere dingen te doen dan continu uw zonnepanelen monitoren. Bovendien weten wij precies waarop te letten en hoe te handelen. Onze service stopt niet na de installatie, maar blijft op de achtergrond aanwezig zolang de installatie ligt.

SolarEdge systeem: monitoring per zonnepaneel

SolarEdge omvormers zijn het summum onder de omvormers. In combinatie met de Optimizers haalt u het hoogste rendement uit elk zonnepaneel. Met het SolarEdge systeem kunnen u als klant en wij als installateur gratis per paneel monitoren wat uw opbrengsten zijn. Wanneer één paneel stuk of vuil is en daardoor minder oplevert, ondervinden andere panelen daarvan geen schade. U kunt zelf de prestaties inzien met de gratis online applicatie SolarEdge Monitoring Portal. Ligt er bijvoorbeeld vuil op een zonnepaneel, is er schaduw of werkt een zonnepaneel niet naar behoren, dan kunt u dit direct zien in de portal. Is er sprake van een fout of een storing dan gaat dit verder en krijgen wij daarover een melding waarop wij direct kunnen handelen. De communicatie tussen de zonnepanelen en de monitoring verloopt via de bestaande bekabeling. Extra bedrading is dus niet nodig.

Wat levert zonnepanelen monitoring op?

Over het belang van zonnepanelen monitoring kunnen wij kort zijn:

U heeft direct inzicht in de opbrengst van uw zonnepanelen.

U bent gegarandeerd van een optimale werking en maximaal rendement.

Monitoring voorkomt dat een storing of defect onopgemerkt blijft.

U kunt inspringen op ontwikkelingen, waardoor u het rendement optimaal houdt.

monitoring

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen?

Neem dan gerust contact op. Navito komt vrijblijvend aan huis voor een uitgebreide inventarisatie. Wij komen in heel regio Goeree-Overflakkee, Rotterdam, Hoeksche Waard, Rozenburg, Zuid-Holland, Zeeland en Drenthe.

Telefoonnummer

Middelharnis: 0187-477142
(Op werkdagen tussen 09:00 - 12:00 uur en 13:00 - 17:00 uur)

Dwingeloo:
0521-441 022
(Op werkdagen tussen 09:00 - 12:00 uur en 13:00 - 17:00 uur)

E-mailadres

info@navito.nl

Navito

Mercatorweg 3b
3241 MK Middelharnis NL

Nijverheidsweg 10a
7991 CZ Dwingeloo NL

In samenwerking met