Veel gestelde vragen:

Wat doet een zonnepaneel installatie?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Zonnepanelen maken gelijkstroom en een omvormer zet deze gelijkstroom om in wisselstroom welke bruikbaar is voor ons.

Wat kost een installatie?

Dit is sterk afhankelijk van de situatie en de wensen. Een standaard installatie voor een eengezinswoning met 2 volwassenen en 2 kinderen kost tussen de € 2.500,- en € 6.000,- Wij adviseren klanten altijd om te kijken naar de toekomst. Dit, samen met andere extra wensen, kan zorgen dat het bedrag hoger wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Deze is afhankelijk van de situatie en de wensen, maar gemiddeld tussen de 5 en 7 jaar.

Wat is het voordeel van het SGZE garantiefonds?

Het SGZE is bedoeld om de garantievoorwaarden over te nemen wanneer de installateur waarbij u zonnepanelen heeft gekocht, onverhoopt ophoud te bestaan. Gemiddeld bestaat een zonnepaneel installateur in Nederland namelijk ongeveer 4,2 jaar. Navito is een stabiele onderneming welke financieel uitermate gezond is. De verwachting is het dus zeker niet dat dit nodig is, maar om onze klanten alle zekerheid te geven zijn wij aangesloten bij het SGZE. SGZE is het garantiefonds in Nederland met de hoogste toelatingseisen. Er zijn in Nederland slechts ongeveer 20 bedrijven aangesloten.

Hoe monteren jullie?

Op schuine pannendaken schroeven wij het montagesysteem vast aan het dak. Dit is een andere manier van bevestigen dan een gehaakt systeem. Met een gehaakt systeem rust het volledige gewicht van de installatie op het zwakste deel van de dakpannen. Bij ons geschroefde systeem “zweeft” de installatie boven de dakpannen. Hierdoor zal er nooit sprake zijn van gebroken of gescheurde dakpannen en daarnaast is de installatie onderdeel van uw huis waardoor deze automatisch meeverzekerd is in uw woonhuisverzekering.

Bij een plat dak monteren wij met ruim voldoende ballast welke bestand is tegen windbelasting die in Nederland in principe nooit voor zal komen. Zekerheid voor alles.

Op hellende bitumen (of EPDM/kunststof) daken monteren wij onze speciale Mamuth haken, welke volledig zijn ingebrand (of ingelijmd i.g.v. EPDM of kunststof daken). Dit is 100% lekkage bestendig.

Wat is de salderingsregeling?

De salderingsregeling houdt in dat je de stroom die je aan het elektriciteitsnet levert mag wegstrepen tegen de stroom die je van het net afneemt. Dat is gunstig: je krijgt voor de geleverde stroom hetzelfde tarief als wat je aan het energiebedrijf betaalt voor de stroom die je afneemt.

Wat zijn de gevolgen van het beeindigen van de salderingsregeling?

Vanaf 2023 mag je ieder jaar 9% minder salderen van de totaal teruggeleverde stroom. Vanaf 2031 mag er helemaal niet meer gesaldeerd worden. Het houdt in dat je voor het deel wat je niet meer mag salderen niet het volledige bedrag terugkrijgt (+/- €0,23/Kwh) maar een redelijke vergoeding (waarschijnlijk €0,06 tot €0,10 per Kwh).

Wat doen jullie als bescherming tegen vogels onder de panelen?

Wij bieden optioneel de anti-vogelborstels aan. Deze zorgen ervoor dat vogels niet onder de panelen kunnen komen om zich daar te nestelen en eventueel schade aan de installatie aan te richten.

Moet ik aanbetalen?

Betaling is bij ons altijd 100% achteraf. Wanneer de installatie naar volle tevredenheid is afgerond ontvangt u van ons de factuur. Het vriendelijke verzoek is wel om deze binnen 5 dagen te voldoen.

Heb ik een vergunning nodig voor het laten plaatsen van zonnepanelen?

Dit is afhankelijk van de situatie, maar in principe niet.

Wat zijn de mogelijkheden voor financiering?

Er zijn diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld in de vorm van leningen tegen zeer lage rentepercentages. Neem contact met ons op om te kijken wat voor uw situatie de beste oplossing is.

Is er subsidie beschikbaar voor zonnepanelen?

Nee, er is geen subsidie voor zonnepanelen, maar u krijgt als particulier wel de BTW terug. Dit regelen wij gratis in samenwerking met u.

Komen jullie langs voor een opname aan huis?

Ja, wij komen altijd langs voor een opname aan huis. Het kan voorkomen dat wij, bijvoorbeeld i.v.m. de afstand, eerst een indicatie afgeven. Voordat er een eventuele definitieve opdracht komt, komen wij altijd langs voor een opname aan huis.

Zijn er kosten verbonden aan het huisbezoek?

Nee, huisbezoeken, offertes en adviezen zijn bij ons altijd kosteloos.

Waarom zou ik voor Navito kiezen?

Als u kiest voor betrouwbaarheid, garantie, optimale service en een perfecte installatie waarmee u volledig op de toekomst voorbereid bent, dan zijn wij het bedrijf voor u.

Kunnen mijn zonnepanelen op de wasmachine-groep worden aangesloten?

Ja, in principe kan dit, maar wel tot een bepaald vermogen. Dit moet per situatie bekeken worden.

Wat is aarding/vereffening en waarom is dit nodig?

Dit is bedoeld voor het afvoeren van eventuele lekspanning. Het zorgt er ook voor dat de installatie op de langere termijn optimaal blijft produceren aangezien er geen spanningsopbouw kan plaatsvinden in de frames/kaders van de zonnepanelen.

Doen jullie ook indak zonnepanelen?

Jazeker, en wel het enige echte indak systeem. Viridian Solar is het enige indak systeem wat 100% (brand)veilig is en heeft als enige ook een brandcertificaat.

Plaatsen jullie ook zonnepanelen op dakkapel?

Absoluut. Dakkapellen zijn prima geschikt voor zonnepanelen.

Wat is een PVT-systeem en plaatsen jullie dit ook?

Een PVT systeem is een gecombineerd systeem met opwekken van stroom en verwarmen van water. Wij leveren en monteren dit niet.

Kan ik de zonnepanelen etc bij jullie kopen en zelf installeren? En behoud ik dan ook mijn garantie?

U kunt alle materialen bij ons kopen en zelf installeren. De productgarantie blijft hierdoor behouden, onder de voorwaarde dat alles op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Wij kunnen hier vanzelfsprekend geen verantwoordelijkheid in nemen.

Wat kenmerkt Navito?

Register Solar-Specialist en Solar-Topfitter

SolarEdge gespecialiseerd

Wij sturen pas de factuur nadat het werk tot in detail af is

Topkwaliteit, veiligheid en het hoogste rendement

Complete installatie inclusief aarden en vogelborstels

Navito Energy Soulutions

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen?

Neem dan gerust contact op. Navito komt vrijblijvend aan huis voor een uitgebreide inventarisatie. Wij komen in heel regio Goeree-Overflakkee, Rotterdam, Hoeksche Waard, Rozenburg, Zuid-Holland en Zeeland en Drenthe.

Telefoonnummer

Middelharnis: 0187-477142
(Op werkdagen tussen 09:00 - 12:00 uur en 13:00 - 17:00 uur)

Dwingeloo:
0521-441 022
(Op werkdagen tussen 09:00 - 12:00 uur en 13:00 - 17:00 uur)

E-mailadres

info@navito.nl

Navito

Mercatorweg 3b
3241 MK Middelharnis NL

Nijverheidsweg 10a
7991 CZ Dwingeloo NL

In samenwerking met